Снимка Фейсбук/Петър КърджиловЗапочват тежки дни за Петър Кърджилов, който е бивш пиар

...
Снимка Фейсбук/Петър КърджиловЗапочват тежки дни за Петър Кърджилов, който е бивш пиар
Коментари Харесай

Предадоха на съд Петър Кърджилов, който заля с вода жена по време на протестите

Снимка Фейсбук/Петър Кърджилов

Започват тежки дни за Петър Кърджилов, който е бивш пиар на Десислава Иванчева.  Днес, 22.01.2021 година, Софийска районна прокуратура съобщи на съд обвинения П. К., на 37 година, за това, че направил непристойни дейности, жестоко нарушаващи публичния ред и изразяващи очевидно пренебрежение към обществото, като действието по своето наличие се отличава с изключителена смелост - осъществено е по време на митинг, в наличието на жители и полицейски чиновници, в центъра на столицата – закононарушение по член 325, алинея 2, вр. алинея 1 от Наказателен кодекс.

През месец юли 2020 година се провеждали митинги на голям брой български жители в гр. София, като били блокирани кръстовища в централната част на града. Едно от непрекъснато блокираните кръстовища било това на  бул. „ Цар Освободител “ с бул. „ Евлоги и Христо Георгиеви “ - „ Орлов Мост “. На мястото били сложени пейки, шатри, столове, а наоколо били ситуирани полицейски чиновници, които се грижели за защитата на публичния ред.

На 31.07.2020 година към 09,20 ч. Л. Т. прекосявала през „ Орлов Мост “ и била спряна от В. Д., работеща като публицист в телевизия. В. Д. почнала да интервюира Л. Т., като изявлението се излъчвало онлайн в ефира на една от националните малките екрани в Република България. Обвиняемият П. К. забелязал това, след което се доближил към интервюираната Л. Т., а в ръката си носел чаша с течност. Когато бил задоволително покрай Л. Т., П. К. залял с течността от чашата Л. Т., която давала изявление. След това обвиненият почнал да ѝ крещи: „ Марш от тука! “ и да я наскърбява.

Присъстващите на мястото полицейски чиновници задържали обвинения П. К. по реда на Закона за Министерство на вътрешните работи за период до 24 часа.

По случая било формирано досъдебно произвеждане. Предстои Софийски областен съд да насрочи правосъдно съвещание по делото, оповестиха от пресцентъра на Софийска районна прокуратура, написа Novini.bg.

Съобщете ни, в случай че видите неточности и нередности в публикацията или мненията. Пишете непосредствено на [email protected] . Ще обърнем внимание!

За реклама в "Петел " на цена от 50 лв. на ПР обява пишете на и вижте още в -.

Прочети тук -
Източник: petel.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР